Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών: 1o Βραβείο στο Διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Βράβευση του Σχολείου μας στο μαθητικό Διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης στην Αθήνα, έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού παραγωγής βίντεο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (Ε.Κ.Ε.Δ.Ι.Σ.Υ.) με τίτλο: «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια». Η περσινή Α’ τάξη του Πρότυπου – Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισε το 1ο Βραβείο, με το βίντεο του μαθητή Νίκου Καρυδάκη, στο οποίο ο παππούς του, Ιωάννης Μπακαλίδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός μιλά για τα δύσκολα μαθητικά του χρόνια στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, στο θρακιώτικο χωριό του, την εποχή της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια αφήγηση που αποδίδει ανάγλυφα τις περιπέτειες της ελληνικής εκπαίδευσης σε μια ιστορικά νευραλγική περιοχή της χώρας μας, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Η εργασία αυτή εκπονήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. κ. Κατερίνα Πλακούδα και Μαίρη Σιδηρά και της Πληροφορικής με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. κ. Δημήτρη Αθανασόπουλο και Παναγιώτη Χατζηαντωνίου.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Προέδρου του ΕΚΕΔΙΣΥ κ. Ευαγγελίας Κανταρτζή ήταν άψογα οργανωμένη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, φορείς του Πανεπιστημίου,  εκπαιδευτικές αρχές και στελέχη εκπαίδευσης. Και φυσικά οι πρωταγωνιστές: οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γονείς τους και φυσικά πολλοί από τους πρωταγωνιστές των βίντεο, παππούδες και γιαγιάδες που οι αφηγήσεις τους αποτελούν πλέον μοναδικό θησαυρό για το αρχείο του ΕΚΕΔΙΣΥ. Πρόεδρος της Επιτροπής του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.

Το Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών εκπροσώπησε η Δ/ ντρια κ. Αθανασία Μπαλωμένου, η Υποδιευθύντρια κ. Χριστίνα Διπλάρη, η καθηγήτρια κ. Κατερίνα Πλακούδα, ο κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος (Δ/ντης 8ου Λυκείου Πατρών και εκπαιδευτικός του ΠΠΓΠΠ κατά το προηγούμενο σχολικό έτος) ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε, Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μαθητής Νίκος Καρυδάκης κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο και στο βήμα ανέβηκε και ο παππούς, ο κ. Μπακαλίδης, ο οποίος μοιράστηκε τις πολύτιμες αναμνήσεις του με το κοινό.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες http://gym-aei-patras.ach.sch.gr/new/index.php/2013-11-09-12-35-02/2013-12-11-10-13-58/141-2014-4

Share this Post