Πρόσκληση και δελτίο τύπου για εκδήλωση για Κύπρο

depps/ Απρίλιος 6, 2016/ Εκδηλώσεις, Τελευταίες Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης τιμούν
τους ήρωες του Κυπριακού Αγώνα 1955-1959
Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 7.30 μ.μ. Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Τίτλος της εκδήλωσης 2016:
«Ζωή σε σας ο θάνατος κι αθάνατοι θα μείνετε»

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησαν πριν από 7 χρόνια, τιμούν και φέτος τη νεολαία της Κύπρου που έπεσε μαχόμενη για την ελευθερία τηςπατρίδας κατά τη διάρκεια του Αγώνα 1955-1959, η έναρξη του οποίου σημειώθηκε την 1η Απριλίου 1955.
Με την πολύτιμη συμβολή Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικών, οι μαθητές και μαθήτριες της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας, προσεγγίζουν βιωματικά τις αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 για ελευθερία και διατυπώνουν τα δικά τους μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο για ολάκερο τον ελληνισμό. Στόχος τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας μας, σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιστορίας του Μείζονος Ελληνισμού.

Την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα
κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και το Προξενείο της Κύπρου,στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση στηρίζουν ακόμη ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Νεάπολης – Συκέων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Cyprus afisa16 apth

prosklisi

Share this Post