2ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόσκληση για επιμορφωτικό σεμινάριο για τη διδακτική των τεχνολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και διδακτική του μαθήματος της Τεχνολογίας της Γ Γυμνασίου.

Το σεμινάριο διοργανώνεται για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στο 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ!» και να προετοιμαστούν για τη διδασκαλία του μαθήματος για τη Γ Γυμνασίου ( Έρευνα και Πειραματισμός το οποίο διδασκόταν στην Α Τάξη ΓΕΛ – ΕΠΑΛ).

Ως Συνδιοργανωτής των έξι (6) μαθητικών συνεδρίων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α ΓΕΛ στη Θεσσαλονίκη (από 2005 μέχρι και το 2010) και έχοντας διδάξει και επιμορφώσει για πολλά χρόνια τη μεθοδολογία «Έρευνα και Πειραματισμό», παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Τεχνολογία στο Γυμνάσιο ή που έχουν διδάξει στο παρελθόν Τεχνολογία Α τάξης ΓΕΛ να παρευρεθούν, για να επιμορφωθούμε μαζί, στο επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας δώδεκα (12) ωρών στις παρακάτω ημερομηνίες:

  1. Πέμπτη, 26-Μαρτίου-2015, 18.00 -20.30 : Τεχνολογία και Πειραματισμός, και η διδασκαλία στο Γυμνάσιο, ερμηνεία του Νόμου σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών της Γ Τάξης του Γυμνασίου, συνεργασία με τον κο Τζοτζάκη, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ12 με έδρα την Κρήτη.
  2. Τρίτη, 31-Μαρτίου-2015, 18.00 – 20.30: Καλές πρακτικές για την Τεχνολογία και Πειραματισμό, η εμπειρία από τα παρελθόντα έτη, παρουσιάσεις θέματα κατάλληλα για το Γυμνάσιο και οι διδακτικές προσεγγίσεις που περιλαμβάνει (προτάσεις προγραμματισμού)
  3. Τετάρτη, 1 – Απριλίου- 2015, 18.00 – 20.30: Οι ερευνητικές μέθοδοι στην εφαρμοσμένη τεχνολογία, η επεξεργασία και η παρουσίαση αποτελεσμάτων, οι διαφορές από τις ερευνητικές εργασίες του Λυκείου και η προσαρμογή της έρευνας και πειραματισμού στη Γ τάξη. Αξιολόγηση των μαθητών/τριων στη έρευνα και πειραματισμό (ποιοτική και διαμορφωτική αξιολόγηση, ρούμπρικες αξιολόγησης)
  4. Τρίτη, 28 – Απριλίου – 2015, 18.00 – 20.30: Νέες Τεχνολογίες, λογισμικά φυσικών επιστημών και ο ρόλος της προσομοίωσης στην «έρευνα και τον πειραματισμό». Προετοιμασία για το 3ο Μαθητικό Συνέδριο «Ελληνικά Προϊόντα με τον κόπο μας !», στις 5,6,7,8 Μαΐου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του 2ου ΠΠ ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (στον 3ο όροφο), Εθνικής Αμύνης 26.

Παρακαλώ, να ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: n_stab@otenet.gr μέχρι και τις 24-03-2015.

Με Τιμή

Νικόλαος Σταμπολίδης

Πρόσκληση για επιμορφωτικό σεμινάριο

Share this Post