Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα “Πληροφορική στην Εκπαίδευση ΙΙ” – 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
—–
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
—–
Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
—–
12/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
3ο ΕΥΟΣΜΟΥ
—–
Ταχ. Δνση: Καραολή και Δημητρίου 26
Τ.Κ.: 562 24 Εύοσμος
Πληροφορίες: Ταξίδης Χρήστος
Τηλέφωνο: 703-788 fax: 703-980
email: mail@3dim-evosm.thess,sch.gr

                                                                         Εύοσμος, 15-9-15
Αριθ. Πρωτ: Φ15/266

                                                                Προς: Δ.Ε.Π.Π.Σ

                                                                     Κοιν: 1. Περιφερειακή Δ/νση Εκπαιδευσης Κεντρικης Μακεδονίας
2. Διεύθυνση ΠΕ Δυτ. Θεσσαλονικης
3. Σχολικό Σύμβουλο 17ης Εκπ/κης Περιφέρειας

 

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Πληροφορική στην Εκπαίδευση ΙΙ»

Το 3ο Π.Δ.Σ. Ευόσμου, σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο κ. Κόπτση Αλέξανδρο, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, της διάχυσης της γνώσης και της ανάγκης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οργανώνει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Πληροφορική στην Εκπαίδευση ΙΙ», διάρκειας σαράντα (50) ωρών, ήτοι δώδεκα (10) εβδομάδων, για είκοσι (40) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε Πειραματικά Σχολεία Η επιμόρφωση πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, σε κύκλους-εβδομάδες επιμόρφωσης με την βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Open e-class, η οποία υποστηρίζεται από το ακαδημαϊκό δίκτυο GUnet. Επιμορφώτριες του εν λόγω προγράμματος είναι οι Δρ. Μαρία Κουκλατζίδου και Μαρία Γκουντούμα.
Στόχοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν λογισμικά και τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, να έρθουν σε επαφή με web 2.0, εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδακτική τους πράξη, να εργαστούν σε εικονικά περιβάλλοντα, να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο σε μαθησιακές/διδακτικές πρακτικές, να ενσωματώνουν τεχνολογικά εργαλεία στη διδασκαλία τους και να αντιληφθούν ότι η μάθηση μπορεί να λάβει διαφορετικές διαστάσεις.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι υπηρετούν σε Πειραματικά.Σχολεία. και οι οποίοι συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα «Πληροφορική στην Εκπαίδευση Ι» του σχολικού έτους 2014-2015. Στους συμμετέχοντες, που θα παρακολουθήσουν, ανελλιπώς, τις εργασίες του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα πρέπει να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας επιλογής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στον παρακάτω σύνδεσμο http://goo.gl/forms/zkD0CuX74v .

Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του επιμορφωτικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε εδώ: https://docs.google.com/document/d/1r2_J6E-SrJwWvs603g8oRLyIOrSo5RNJBa-sKtqEYuY/edit

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Ταξίδης Χρήστος

Share this Post