3ο Πρότυπο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου. Ανακοίνωση-Πρόσκληση Διαγωνισμού Μαθηματικών “Μαθηματικά της φύσης και της ζωής”.

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις του Διαγωνισμού Μαθηματικών στα δημοτικά σχολεία των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι παρακάτω φορείς:

  • Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • το 3ο ΔΣ Ευόσμου – Πρότυπο Πειραματικό

αποφάσισαν να διοργανώσουν τον 2ο Διαγωνισμό Μαθηματικών για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Ο διαγωνισμός θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο  16/5/2015  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και ώρα  11.00 π.μ.. Οι μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/o0hPYI8lZA ή στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://3dim-evosm.web.auth.gr ως την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2015 στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα θέματα του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα νέα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάσταση τους έχει αγνοηθεί από την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση.

Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην Ευτόκιο τον Ασκαλωνίτη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής παράδοσης.

Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι στο δικτυακό τόπο των μαθηματικών της φύσης και της ζωής: www.eled.uowm.gr/mathslife.htm  φιλοξενείται το πρόβλημα της εβδομάδας. Τα προβλήματα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Ε΄ και Στ’ Δημοτικού, αλλά καθένας μπορεί να δοκιμάσει. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να τα εκτυπώσει ο δάσκαλος της τάξης ή να προτείνει στους μαθητές να επισκεφτούν τη σελίδα. Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε τη λύση του προηγούμενου προβλήματος. Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύονται και τα θέματα των παλιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή σας και για τη στήριξη του διαγωνισμού.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

 

Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης     

Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε Φλώρινας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Ταξίδης Χρήστος

Δ/ντής 3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Ευόσμου

 

Share this Post