Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), που ορίσθηκε με βάση το υπ’ αριθμό 176/27-­3-­2015 ΦΕΚ, συνεδρίασε σε ολομέλεια την 1η Απριλίου 2015.

Ενημερώνουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών επιλογής των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε κάποια από τις μονάδες των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα Πειραματικά από τα Πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:

Α) Ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων ανά σχολείο και υποβολή των αιτήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015.

Β) Κληρώσεις ή δοκιμασία εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η ΔΕΠΠΣ θα μελετήσει τις εισηγήσεις των ΕΠΕΣ και των Συλλόγων Διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση, όταν καταλήξει στη διαδικασία.

Εκ μέρους της ΔΕΠΠΣ,
Βασίλης Τσελφές
Πρόεδρος

ανακοίνωση ΔΕΠΠΣ προς γονείς

Share this Post