3ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου.

«Ημέρα γονέα» στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου: ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η «Ημέρα γονέα» είναι μια δράση που υλοποιείται στο σχολείο μας εδώ και τρία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Ο σχεδιασμός της δράσης αυτής έγινε στο πλαίσιο ενός σχολείου σύγχρονου και ανοιχτού στην κοινωνία, που οραματιζόμαστε. Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι οι γονείς έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη μόρφωση των παιδιών τους και τα παιδιά να μοιράζονται μαζί τους τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Αποφασίσαμε λοιπόν μία μέρα το χρόνο, να την αφιερώσουμε στους γονείς των παιδιών μας.

Την ημέρα αυτή, το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στους γονείς, οι οποίοι μπορούν να επισκεφτούν την τάξη των παιδιών τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που τους κοινοποιείται και να παρακολουθήσουν όποιες και όσες δραστηριότητες θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου είτε σε ένα είτε σε διαφορετικά τμήματα.

Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να είναι μια ωριαία διδασκαλία, ένα θεατρικό δρώμενο, μια παρουσίαση από τα παιδιά της δουλειάς τους, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και της πορείας που ακολουθήθηκε κατά την εκπόνηση ενός project ή ενός προγράμματος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κ.α.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, στο αίθριο του σχολείου, στην αίθουσα πολλαπλών και στη βιβλιοθήκη λαμβάνουν χώρα διάφορες άλλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το φετινό πρόγραμμα από τη μέρα γονέα 2015

​που είναι η Τετάρτη 3 Ιουνίου, ​

μπορείτε να το βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο με τίτλο «Parents’ Day 2015).

Ο Δ/ΝΤΗΣ 3ου ΠΠΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΗΣ

Parents’ Day 2015

Share this Post