1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη αργά το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαΐου 2015, η αποστολή εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξ/πολης η οποία συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των εκπαιδευτικών έργων του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες.

Η αποστολή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε το 1ο βραβείο e-Twinning στην κατηγορία 4-11 ετών για το έργο: « Powerfulnaturekingdom.et»  το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία του 1ου Πρ. Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και του σχολείου Col Legi Sant Josep από την πόλη Navas της Ισπανίας.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 διαφορετικές χώρες , επίσημοι προσκεκλημένοι ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και χιλιάδες άλλοι θεατές από όλη την Ευρώπη μέσω διαδικτύου.

Τα βραβεία απένειμε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό κος Tibor Navracsics.

Από τη μεριά της ελληνικής αποστολής το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος καΑγγελική Κουγιουρούκη.

1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ζαρίφη-5, 2551024443

Πληροφορίες: Κυβιρτζίκης Ευστράτιος

 

Share this Post