Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σκακιστικοί σύλλογοι Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας και Πειραϊκός Ο.Σ. διοργανώνουν το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Πρότυπων-Πειραματικών Γυμνασίων Αττικής.

Διευθυντής αγώνων: Ορίζεται ο Διευθυντής του Π.Π. Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά κ. Μ. Άνθης.

Οργανωτική Επιτροπή: η κ. Ε. Λεουτσάκου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και η κ. Α. Αρχοντάκη, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Π.Π. Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Επικεφαλής διαιτητής: Ορίζεται η κ. Λίνα Κορού, FIDE διαιτητής.

Χώρος διεξαγωγής: Η Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, 18535 – Πειραιάς).

Πρόγραμμα αγώνων: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, με ώρα έναρξης αγώνων 10.00 π.μ.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των Πρότυπων-Πειραματικών Γυμνασίων Αττικής.

Σύστημα Αγώνων: Ελβετικό 5 γύρων Χρόνος Σκέψης: 15 λεπτά για κάθε παίκτη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ενιαίο όμιλο.

Έπαθλα-Βραβεύσεις: Στους 3 πρώτους μαθητές κάθε τάξης και στην 1η μαθήτρια θα δοθούν μετάλλια. Μετάλλιο θα λάβει και ο 1ος μαθητής κάθε τάξης χωρίς αθλητικό δελτίο σε σκακιστικό σωματείο (μόνο αν δεν λαμβάνει κάποιο από τα προηγούμενα έπαθλα).

Επίσης θα δοθούν κύπελλα στον 1ο της γενικής κατάταξης καθώς και στα 3 πρώτα Γυμνάσια. Η ομαδική βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα των τριών (3) καλύτερων ατομικών αποτελεσμάτων κάθε σχολείου (ανεξαρτήτως τάξης). Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο ομαδικό ισχύει ως κριτήριο ισοβαθμίας το καλύτερο αποτέλεσμα (περισσότεροι πόντοι) του πρώτου παίκτη του σχολείου. Αν υπάρξει και εδώ ισοβαθμία λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα του δεύτερου καλύτερου παίκτη. κ.ο.κ.

Κριτήρια ισοβαθμίας στο ατομικό πρωτάθλημα: 1) Bucholz (άθροισμα βαθμών αντιπάλων) 2) Αθροιστική βαθμολογική πρόοδος 3) Ποσοστό νικών με τα μαύρα 4) Αγώνας μπαράζ.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Επιβεβαίωση: Τα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση lkorou@nbg.gr (κ. Λ. Κορού) μέχρι την Πέμπτη 29/01/2014 και ώρα 12:00.Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν στη γραμματεία των αγώνων την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους αγώνες μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου (στις 9:30). Όσοι προσέλθουν καθυστερημένα θα μπορούν να αγωνιστούν από το 2ο γύρο. Ισχύουν οι κανόνες σκάκι της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ. Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αρμόδιοι να αποφασίσουν τελεσίδικα είναι η οργανωτική επιτροπή και η επικεφαλής διαιτητής.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

αφίσα_σκακιστικό_τουρνουά

1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Π. Π. Γυμν. Αττικής

Share this Post