3o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Έναρξη εξ αποστάσεως επιμορφώσεων «Πληροφορική στην Εκπαίδευση Ι» και «Πληροφορική στην Εκπαίδευση ΙΙ».

Το 3ο Π.Π.Δ.Σ. Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους κ. Τύμπα Ευαγγελία και κ. Κόπτση Αλέξανδρο στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, της διάχυσης της γνώσης και της ανάγκης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ξεκίνησε το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Πληροφορική στην Εκπαίδευση Ι», διάρκειας σαράντα (40) ωρών, ήτοι δώδεκα (12) εβδομάδων, για πενήντα (50) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν στο 3ο Π.Π.Δ.Σ. και σε σχολεία της παιδαγωγικής ευθύνης των προαναφερθέντων σχολικών συμβούλων. Η επιμόρφ ση πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, σε κύκλους-εβδομάδες επιμόρφωσης με την βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Open e-class, η οποία υποστηρίζεται από το ακαδημαϊκό δίκτυο GUnet. Επιμορφώτριες του εν λόγω προγράμματος είναι οι Δρ. Μαρία Κουκλατζίδου και Μαρία Γκουντούμα, MSc.

Παράλληλα, ξεκίνησε εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Πληροφορική στην Εκπαίδευση ΙΙ», διάρκειας σαράντα (40) ωρών, ήτοι δώδεκα (12) εβδομάδων, για δεκαεπτά (17) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπηρετούν στο 3ο Π.Π.Δ.Σ. Η επιμόρφωση πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, σε κύκλους-εβδομάδες επιμόρφωσης με την βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Open e-class, η οποία υποστηρίζεται από το ακαδημαϊκό δίκτυο GUnet. Επιμορφώτριες του εν λόγω προγράμματος είναι οι Δρ. Μαρία Κουκλατζίδου και Μαρία Γκουντούμα, MSc.

Στόχοι των δυο προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν λογισμικά και τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, να έρθουν σε επαφή με web 2.0 εργαλεία και Συστήματα Διαχείρισης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδακτική τους πράξη, να εργαστούν σε εικονικά περιβάλλοντα, να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο σε μαθησιακές/διδακτικές πρακτικές, να ενσωματώνουν τεχνολογικά εργαλεία στη διδασκαλία τους και να αντιληφθούν ότι η μάθηση μπορεί να λάβει διαφορετικές διαστάσεις. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όσους εκπαιδευτικούς ολοκληρώ σουν όλες τις δραστηριότητες και πληρώσουν τις απαιτήσεις των προγραμμάτων.

Share this Post