Η Φιλαναγνωσία στο 1ο ΠΠΔΣΘ-ΑΠΘ

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Στα πλαίσια της μαθήματος της Φιλαναγνωσίας που εφαρμόζεται σε κάθε τμήμα του σχολείου τα παιδιά του Β2 τμήματος με τη δασκάλα τους την κ. Λαζαρίδου Π. (ΠΕ 70) ασχολήθηκαν με το βιβλίο των κ. Τρέσσου Ε. και Μυτακίδου Σ. «Η Μαίρη Πινέζα»

 

Το βιβλίο είναι ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να καλλιεργήσουν την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα. Ο μεγάλος τύπος των γραμμάτων και το μέγεθος των εικόνων αιχμαλωτίζουν την προσοχή των παιδιών και κάνουν την κατάκτηση της γραφής και της ανάγνωσης ένα απολαυστικό ταξίδι που τα μυεί στην αναγνωστική εμπειρία.

Η συγγραφέας του βιβλίου κ. Μυτακίδου Σ. καθηγήτρια στο ΠΤΔΕ-ΑΠΘ και φίλη του δ/ντή του σχολείου κ. Κόμπου Κ. από τότε που ήταν αποσπασμένος εκπ/κός στην παραπάνω σχολή, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του, επισκέφτηκε τα παιδιά του Β2 τμήματος και συζήτησε μαζί τους. Άκουσε τις διαφορετικές εκδοχές που έγραψαν στα θέματα  που διαπραγματεύεται το βιβλίο και συνέβαλλε στην ανάπτυξη στάσης και συμπεριφοράς που καλλιεργεί η φιλαναγνωσία στα παιδιά που είναι ένας από τους στόχους της μονόωρης εβδομαδιαίας ενασχόλησης τους.

file_13 WP_20141211_002 WP_20141211_003 (1) WP_20141211_003

Share this Post