Το 1ο ΠΠΔΣΘ (ενταγμένο στο ΑΠΘ) εφαρμόζει το Κοινωνικό Σχολείο

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού

«Κάθε μέρα πηγαίνεις στο σχολείο, μαθαίνεις καινούρια πράγματα, παίζεις με τους φίλους σου, γελάς και διασκεδάζεις. Το μεσημέρι επιστρέφεις σπίτι σου και σε περιμένει η αγάπη και η φροντίδα της οικογένειάς σου. Αυτά που για σένα είναι αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι, το φαγητό, η μόρφωση, η οικογένεια, για πολλά παιδιά σε διάφορα μέρη της γης γη είναι δύσκολο να τα έχουν. Χιλιάδες παιδιά ζουν τη φρίκη του πολέμου».

Στις 11 Δεκεμβρίου, παγκόσμια μέρα των δικαιωμάτων των παιδιών, οι μαθητές/τριες των Γ2, Δ1 και Ε1 μιλήσαμε για τα δικαιώματά μας μέσα από παιχνίδια ρόλων και κατασκευές. Ακόμα, είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον κύριο Γιάννη Παπανίκο, φωτορεπόρτερ, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.

Μέσα από τις φωτογραφίες που έδειξε, από την περιγραφή της προσωπικής του εμπειρίας με τους πρόσφυγες από την πόλη Κομπάνι της Συρίας, ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση. Τα παιδιά, είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες μέρες τρόφιμα για τα παιδιά στο Κομπάνι της Συρίας, με τις παρατηρήσεις και τις εύστοχες ερωτήσεις τους, έλυσαν απορίες και συνειδητοποίησαν πως ακόμα και σήμερα, που διανύουμε τον 21ο αιώνα, βασικά δικαιώματα των παιδιών καταπατούνται.

Φιλικά
Κ. Κόμπος

111220141134 111220141136 111220141139 Giannis_Papanikos_Suruc_43

 

Share this Post