Επέκταση δικτύου ΠΠΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ την επέκταση του δικτύου των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. Συγκεκριμένα εισηγείται:

α) Την ίδρυση Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη. Προτείνεται το νέο ΠΠ Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης να λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2015-16, ενώ το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης να ξεκινήσει τη λειτουργία του σταδιακά από το σχολικό έτος 2016- 2017 με την δημιουργία Λυκειακών Τάξεων. Τα εν λόγω σχολεία προτείνεται να λειτουργήσουν ως ενιαία σχολική μονάδα με το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με την επωνυμία Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (Δημοτικό- Γυμνάσιο-Λύκειο).

β) Το χαρακτηρισμό του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ως Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ, η λειτουργία του οποίου ως ΠΠ ΓΕΛ να ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2015-16. Επίσης προτείνεται το εν λόγω σχολείο να λειτουργήσει ως ενιαία σχολική μονάδα με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής και με τα  1ο και 2ο Πρότυπα Πειραματικά  Δημοτικά Σχολεία Ιωαννίνων, με την επωνυμία  Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

γ) Το χαρακτηρισμό του 28ου 2/θ Νηπιαγωγείου Ευόσμου σε Πρότυπο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ευόσμου, η  λειτουργία του οποίου ως ΠΠ Νηπιαγωγείο να ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2015-16. Το εν λόγω σχολείο προτείνεται να λειτουργήσει ως ενιαία σχολική μονάδα με το 3ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείου Ευόσμου με την επωνυμία Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ευόσμου (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό).

Η ΔΕΠΠΣ μελετά την περαιτέρω επέκταση του δικτύου των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, στη βάση του προγραμματισμού του προηγούμενου έτους και σύντομα θα υποβάλει τις σχετικές προτάσεις της στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Share this Post