6/Θ Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Σ.Π.Α.: ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ενημερώθηκε στις 04.04.2018

Μάθηση οπουδήποτε, οποτεδήποτε…  

 ” Η Μάχη του Μαραθώνα”

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, 8.15΄ έως 13.00΄ σε ιστορικούς χώρους του Μαραθώνα (Τύμβος, Τρόπαιο, Μουσείο) θα υλοποιηθεί η πρώτη “εν κινήσει” διδασκαλία, με χρήση  iPad 1:1, στο πλαίσιο μετασχηματισμού της Διδακτικής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Η σύνθεση και η δημιουργία, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία και η καινοτομία είναι τα συστατικά που θα χαρακτηρίσουν τη βιωματική, ερευνητική και μαθητοκεντρική προσέγγιση της “Μάχης του Μαραθώνα”. Θα επιχειρηθεί να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις στην πράξη  σε ζητήματα της σύγχρονης Διδακτικής και Παιδαγωγικής.

Οι δραστηριότητες πρόκειται να οπτικοποιηθούν κατά τη διάρκεια της δράσης, ώστε να καταδειχτεί η έρευνα, η προσέγγιση και η κατάκτηση της γνώσης, αλλά και η διαχείρισή της μέσα από πρωτότυπες και  μεθοδικές εργασίες των μαθητών, δείχνοντας το δρόμο της αντικατάστασης του παραδοσιακού  σε Ανοιχτό – Σύγχρονο – Καινοτόμο – Δημιουργικό και Αλληλεπιδραστικό Σχολείο, που δίνει ισχυρά κίνητρα μάθησης και συμμετοχής.

Υλοποίηση:  Δ´ Τάξη  Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Παν. Αθηνών

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνος Πανούσης

Share this Post