3ο ΠΠΔΣ Ευόσμου: Διοργάνωση 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Το 3ο Πρότυπο – Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ευόσμου και Νεάπολης και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, διοργανώνουν διαγωνισμό πειραμάτων, κατασκευών και θεατρικών δρώμενων Φυσικών Επιστημών, για μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης τάξης των Δημοτικών Σχολειών της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Σκοποί του διαγωνισμού είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών για τις Φυσικές Επιστήμες καθώς και η ανάδειξη των πειραματικών και επικοινω-νιακών δεξιοτήτων τους.
Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με έως δύο (2) ομάδες 2-5 μαθητών/τριών η κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πείραμα, κατασκευή, βίντεο, θεατρικό δρώμενο ή παρουσίαση διάρκειας μέχρι 10 λεπτών. Η θεματική των εργασιών μπορεί να σχετίζεται με τις ενότητες του μαθήματος των Φυσικών στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, χωρίς όμως κατ’ ανάγκη να περιορίζεται σε αυτές.
Δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/a5EfgjRV6l (έως 23 Ιανουαρίου 2015).

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο.

2o-ΠΑΝΗΓΥΡΙ-ΦΥΣΙΚΩΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Share this Post